Alrei Agjensi TuristikeAlrei Agjensi Turistike

Për tu regjisturar ju duhet të pranoni më parë termat dhe kushtet. Jeni dakortë?

Already a member?

Alrei Agjensi TuristikeAlrei Agjensi Turistike
Forgot password?

Don't have an account?

Paketa Turistike Tiranë

Paketa turistike në Tiranë

Paketes mund ti shtohet sipas deshires. Udhëtmimi është me mjete të fjalës së fundit të teknologjisë.

Paketat janë të ndara në disa lloje:

  • Paketa ku përfshiet: Akomodimi, Mëngjes, Drek, Shëtije në vendet dhe pikat më turistiket të Qytetit.
  • Paketa Ditore
  • Paketa Disa ditore

Shënim: Paketat prenotohen sipasë dëshirës, për më shumë informacione na kontaktoni në faqen tonë të kontaktit..

Paketa turistike në Tiranë

Paketes mund ti shtohet sipas deshires. Udhëtmimi është me mjete të fjalës së fundit të teknologjisë.

Paketat janë të ndara në disa lloje:

  • Paketa ku përfshiet: Akomodimi, Mëngjes, Drek, Shëtije në vendet dhe pikat më turistiket të Qytetit.
  • Paketa Ditore
  • Paketa Disa ditore

Shënim: Paketat prenotohen sipasë dëshirës, për më shumë informacione na kontaktoni në faqen tonë të kontaktit..

Tirana është një destinacion pak i njohur, pavarësisht përpjekjeve të Shqipërisë për të tërhequr vizitorë të huaj. Kryeqyteti i vendit mbetet ende i paprekur nga turistët dhe ka një shkëlqim unik. Të paktët që arrijnë të vizitojnë Tiranën mahniten nga atraksionet e saj, por kryesisht nga çmimet e ulëta të hoteleve dhe restauranteve. Tirana, një parajsë jo vetëm për udhëtarët me çanta, ka potencialin për t’u bërë edhe një destinacion për çiftet.

Tirana është vendi i duhur për udhëtarët që pëlqejnë të zbulojnë vende të reja. Shqiptarët janë ndër njerëzit më miqësorë në botë. Nëse e vizitoni atë vend, do të kënaqeni nga mikpritja e ngrohtë dhe do t’ju habisë ajo çka ata kërkojnë në këmbim. Për vizitorët që vijnë për herë të parë në këtë qytet, ja disa nga atraksionet që nuk duhen humbur:

Galeria Kombëtare e Arteve Figurative 

Galeria Kombëtare e Arteve Figurative është hapur zyrtarisht në Tiranë në 11 janar 1954, por që prej vitit 1974 ndodhet në Bulevardin Dëshmorët e Kombit. Galeria është institucioni më i rëndësishëm kombëtar i ekspozitave, ruajtjes, studimit, restaurimit, publikimit, dokumentimit dhe arkivimit të veprave të artit në Shqipëri. Ajo krenohet me 4100 vepra arti nga artistë shqiptarë dhe të huaj, që përkojnë me një periudhë që fillon në shekullin e 13 deri më sot.

Sheshi Skënderbej 

Sheshi Skënderbej ndodhet në zemër të Tiranës dhe është një vendtakim i këndshëm, i rrethuar nga disa nga atraksionet turistike më të rëndësishme në qytet. Këtu mund të gjesh Muzeun Historik Kombëtar, një statujë të heroit kombëtar të Shqipërisë, Gjerrgj Kastriot Sëknderbeut, Teatrin Kombëtar, Galerinë e Arteve Figurative, Pallatin e Kongreseve dhe gjëra të tjera. Këtu mund të shihni edhe Kullën e Sahatit, simbolin e qytetit.

Një nga ndërtesat më të vjetra në qytet, Kulla e Sahatit përbën një atraksion turistik me rëndësi. Ajo u ndërtua në vitin 1822 nga Haxhi Et’hem Bej, një kambanar. Kambana origjinale veneciane bie për të treguar orën, çdo orë. Në vitin 1928, kulla u shtua me 35 metra, me një orë gjermane të bërë me dorë.

Për fat të keq, ora gjermane u prish nga bombardimet gjatë Luftës së Dytë Botëore. Ajo që mund të shihet sot është një orë kineze, që zëvendësoi orën numerike romake, të sjellë nga një kishë shkodrane në vitin 1946. Deri në vitin 1970, Kulla e Sahatit ishte ndërtesa më e lartë në kryeqytet.

Muzeu i Orëve 

Afër Kullës së Sahatit mund të gjeni Muzeun e Orëve, që përmban kulla orash nga e gjithë Shqipëria. Ai është një muze i ri i hapur në ish-dyqanin e quajtur “Dyqani i Sahatçiut”. Muzeu dokumenton historinë e orëve të kullave në Shqipëri, përmes modeleve, dokumenteve, shkrimeve, grafikave dhe sendeve të tjera historike. Fokusi kryesor është Kulla e Sahatit, që mbetet simbol i kryeqytetit. Kyrja në të është falas.

Muzeu Mezuraj

I hapur në mars 2007, ai është një muze arkeologjik dhe i artit figurativ në Tiranë. Koleksioni arkeologjik mund të krahasohet me atë të Muzeut Historik Kombëtar të Tiranës, porsa i përket cilësisë dhe rëndësisë historike. Në muze mund të gjeni vazo të shumta qeramike, që datojnë në shekullin VI-IV para Krishtit, amfora detare të shekullit të IV-të para Krishtit deri në shek.II-të, qeramika ilire, objekte argjendi dhe bronzi që i përkasin kulturës arbëreshe dhe objekte të ndryshme që datojnë në Mesjetë.

Koleksioni i artit në Muzeun Mezuraj përfshin skulpturën, pikturën dhe vizatimet nga artistët lokalë dhe ndërkombtarë. Fondi artistik i muzeut përbëhet nga 4000 objekte, që ekspozohen gjatë gjithë kohës. Muzeu ndodhet në Rrugën e Kavajës, pranë Dhomës së Tregtisë.