Alrei Agjensi TuristikeAlrei Agjensi Turistike

Për tu regjisturar ju duhet të pranoni më parë termat dhe kushtet. Jeni dakortë?

Already a member?

Alrei Agjensi TuristikeAlrei Agjensi Turistike
Forgot password?

Don't have an account?

Hotele në Tiranë

Available Rooms

Hotele
5 star
Albania
Dhërmi
Tirana, Albania

Turizmi, Tirana, destinacion tepër i pëlqyer për turistët e huaj

500 turistë të huaj e kanë vizituar kryeqytetin e Shqiptarëve vetëm gjatë muajit Korrik. Sipas specialistëve të turizmit që drejtojnë zyrën e Informacionit, deklarohet se Tirana është një destinacion tepër i pëlqyer për turistët e sidomos për personat që vijnë nga jashtë shtetit për pushime. Por si mund ta gjejnë ata informacionin në këtë metropol. Fare thjesht pranë qendrës së Tiranës ndodhet zyra e informacionit për turistët, e cila pret, sugjeron dhe shpërndan guida falas nga Bashkia e Tiranës. Specialistja e drejtorisë së turizmit dhe promovimit të qytetit, Afërdita Tafa shpjegon se Shqipëria mbetet një destinacion i preferuar për turistët falë edhe çmimeve mjaft konkurruese në rajon. Por Tafa më tej shpjegon se Tirana është një destinacion ku nuk shpenzohet shumë ditë, por mbetet një nga vendet më të pëlqyera për turistët. “Rreth 500 persona, le të themi turistë, kanë ardhur dhe kanë kërkuar informacion pranë zyrës sonë. Duhet të theksojmë që nuk janë vetëm të huaj, por edhe shqiptarë që jetojnë jashtë dhe kur kthehen me pushime në Shqipëri duan të eksplorojnë më shumë vendin e tyre. Tirana i ka të gjitha potencialet, dhe jo vetëm Tirana por vetë Shqipëria përbën interes.

Çmimet më të lira në rajon

Sipas specialistes Afërdita Tafa, çmimet fatmirësisht vazhdojmë ti kemi akoma më konkurrentet në rajon, sepse për Shqipërinë vazhdon të jetë një avantazh shumë i madh dhe kjo është deklaruar nga vetë turistët e huaj.” Specialistja Tafa thekson gjithashtu faktin se ndryshe nga viti që kaloi, këtë vit tendenca në rritje për të vizituar Tiranën shihet nga vendet skandinave. Ndërsa interes më shumë kanë Shqipërinë e panjohur komuniste por edhe vendet e UNESCO-s. Ne dy kategori ndahen turistët ata që preferojnë malin dhe ata që preferojnë detin. Të dy këta lloj turistësh i kalojnë disa ditë në Tiranë dhe pastaj zhvendosen për në destinacionin e paracaktuar.

Vendet që duhen vizituar në Tiranë

Tiranën zakonisht nuk e shohin si një destinacion ku do shpenzojnë shumë ditë. Por padyshim kryeqyteti i Shqiptarëve është një pikë ku turistët qëndrojnë me dëshirë sapo mbërrijnë në Shqipëri. Tiranën e shohin si një pikë që duhet shikuar sepse është kryeqyteti dhe ka çfarë të eksplorosh në të, ka Muzeun Historik Kombëtar, Galerinë Kombëtare të Arteve, që ja vlen të vizitohet. Por pastaj varet për çfarë kanë ardhur, disa janë të interesuar për vendet e UNESCO-s, Berat, Gjirokastër dhe Butrint, ka të tjerë që janë të interesuar për plazhet.”- ka sqaruar me tej specialistja

Policies of Hotele në Tiranë

Amenities of Hotele në Tiranë

 • Ambient Sportiv
 • Bar me pije
 • Evente Koncerte
 • Frigorifer
 • Internet Wi
 • Kafe
 • Kondicioner
 • Makina
 • Mëngjes
 • Palestër
 • Parkim
 • Parking Invalid
 • Pishinë
 • Sall Konverence
 • Sistem Sigurie
 • Telefon në dhomë
 • Televizion
 • Vend i lir
 • Vend ku lejohet Duhani
 • Vend për Kafshë

Guest Reviews (0 reviews)

Hotele në Tiranë Dhërmi, Albania

Your overall Rating of this property

Booking Number

Pin Code

Title of your review

Your review

What sort of Trip was this?

 • Business
 • Couples
 • Family
 • Friends
 • Solo