Alrei Agjensi TuristikeAlrei Agjensi Turistike

Për tu regjisturar ju duhet të pranoni më parë termat dhe kushtet. Jeni dakortë?

Already a member?

Alrei Agjensi TuristikeAlrei Agjensi Turistike
Forgot password?

Don't have an account?

Hotele në Orikum

Available Rooms

Dhoma teke Orikum

Max Guests:
50
Max Kids:
20

Prenotime për dhoma teke në hotelet më të mira të zonës së Orikumit.

 

Hotele
5 star
Albania
Dhërmi
Orikum, Albania

Orikumi është një qytet në rrethin e Vlorës , në jug të gjirit të Vlorës. Pranë tij shtrihet qyteti antik ORIKU i themeluar nga EUBEASIT ne shekullin Vl p.e.r ne trojet e fisit ilire te amanteve, mbi kodren e njohur me emrin PALEOKASTER.Permendet nga autoret antik te shekullit te V p.e.r si port i rendesishem i adriatikut.U shfrytezua nga romaket ne luftrat kunder ilireve dhe maqedoneve , luajti nje rol te rendesishem ne luftten civile midis Cezarit dhe Pompeut.Flota maqedonase e Aleksandrit te Madh e pushtoi ne vitin 214 p.e.r ,ne shekullin e lll p.e.r preu monedha me emrin e bashkesive qytetare.Ne shekullin e ll p.e.r u demtua nga nje termet i rende,u rindertua dhe fortifikua ne shekujt e V-Vl.Ne kohen bizantine dhe ne mesjete njihet si nje porte i vogel me emrin “JERIKO”.Ne shekullin e Vll prane tij u ndertua kisha e Marmiroit.

Fshati DUKAT: Dëshmohet si vendbanim i vjetër ilir që në vitin 220 p.e.r .Në Dukate është zbuluar një varrezë ilire e mijvjecarit të lll p.e.r .Në vitin 48 të erës së re Jul Cezari kërkoi ndihmë për të sulmuar Pompeun ,në datën 29 05 1920 u mbajtë kuvendi i Barcallasë . Fshati TRAGJAS: Shtihet ne rrëzën e malit të Lungarës mbi burimet e Izvorit.Gjurmë të vendbanimit të lashtë janë gjetur në kodrën qe quhet Qyteza e Sofës, njihen edhe disa tuma ilire. Rrënojat e disa ndërtimeve janë të shekullit lV-ll p.e.r .Ky fshatë i njohur me emrat Tregas,Dragjat,Tregasaj bënte pjesë në qendrat e fortifikuara te gjirit te Vlores ne antikitet dhe lidhej me Orikumin.Fshati i vjetër që ndodhet në nje kodër të lartë në perëndim të Tragjasit të sotëm u shkatërrua nga vërshimet osmane të kohës.U popullua në shekullin e XVl ,ku përmendet dhe kalaja e Gjon BOCARIT. Fshati RRADHIMË : Është i vendosur në shpatin perëndimor të malit të Lungarës , permendet si vendbanim i lashtë që në shekullin e lll – ll p.e.r , për rritjen e derrave ,prodhimin e verës, rritjen e agrumeve dhe ullirit.

Policies of Hotele në Orikum

Amenities of Hotele në Orikum

 • Ambient Sportiv
 • Bar me pije
 • Evente Koncerte
 • Frigorifer
 • Internet Wi
 • Kafe
 • Kondicioner
 • Makina
 • Mëngjes
 • Palestër
 • Parkim
 • Parking Invalid
 • Pishinë
 • Sall Konverence
 • Sistem Sigurie
 • Telefon në dhomë
 • Televizion
 • Vend i lir
 • Vend ku lejohet Duhani
 • Vend për Kafshë

Guest Reviews (0 reviews)

Hotele në Orikum Dhërmi, Albania

Your overall Rating of this property

Booking Number

Pin Code

Title of your review

Your review

What sort of Trip was this?

 • Business
 • Couples
 • Family
 • Friends
 • Solo